Залишились тижні: генерал ВПС США зробив невтішну заяву щодо вторгнення РФ в Україну – Новини України 24

Залишились тижні: генерал ВПС США зробив невтішну заяву щодо вторгнення РФ в Україну

Росія зосередила на українському кордоні найбільшу кількість своїх військ з початку війни в 2014 році.

Росія може здійснити вторгнення на українську територію вже протягом найближчих декількох тижнів.

Саме так вважає головний європейський генерал Військово-повітряних сил США Тод Волтерс, пише “Обозреватель”. Таку заяву він зробив на тлі активного пересування російського озброєння поблизу українського кордону.

Чому саме він так вважає, Волтерс не уточнив. Можливо його дані ґрунтується на даних розвідки, яка повідомила про розташування військ РФ поблизу кордону України.

Генерал заявив, що через декілька тижнів напруга може впасти и ризик нападу Росії зменьшиться, але залежитемить від обставин.

“Я вважаю, що з тенденцією, яку я спостерігаю просто зараз, вірогідність події почне зменшуватися”, – сказав Волтерс.

Відзначимо, що за словами прессекретарки Білого дому Джен Псакі, Росія зосередила на українському кордоні найбільшу кількість своїх військ із початку війни в 2014 році.

“Росія наразі має більше військ біля українських кордонів, ніж за весь час із 2014 року. П’ятьох українських військових було вбито на цьому тижні. Це все вкрай тривожні ознаки”, – сказала вона.

Нагадаємо, що раніше спікер української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович заявив що Росія в разі авіаудару по Україні ризикує залишитися без боєздатної армії та авіації приблизно на п’ять років.

“Наші ППО не в найкращому стані, але все-таки щось є. Якщо грузини збили вісім літаків і пошкодили 14, ми зіб’ємо 80, а пошкодимо 140. На цьому історія російської бойової авіації закінчиться років на п’ять. Вони можуть взагалі виставити 250 літаків, але якщо третину зіб’ємо, то… Розумієте, в яку ціну обійдеться Росії операція проти України?” – сказав Арестович.

Будьте постійно у курсі подій – підписуйтесь на канал «Новини України 24» у Google новини.


ВІД MY.UA


Від Luckyads


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях