Міністри оборони країн НАТО провели зустріч з Резніковим: в Альянсі розповіли деталі – Новини України 24

Міністри оборони країн НАТО провели зустріч з Резніковим: в Альянсі розповіли деталі

Міністри оборони держав НАТО вкотре заявили про непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Міністри оборони країн-членів НАТО обговорили з міністром оборони України Олексієм Резніковим російську агресію і запевнили, що двері Альянсу залишаються відкритими для України.

Як передає кореспондент, про це генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив на брифінгу у Брюсселі після дводенного засідання міністрів оборони країн-членів Альянсу.

“Сьогодні ми провели зустріч з нашими близькими партнерами – Україною та Грузією. Ми розглянули постійну загрозу російської агресії, погіршення безпекової ситуації у Чорноморському регіоні й потужну політичну та практичну підтримку НАТО для обох країн”, – сказав Столтенберг.

Генеральний секретар Альянсу зазначив, що НАТО і країни-члени допомагають Україні зміцнити її обороноздатність. Він наголосив, що право на оборону країн закріплено у Статуті ООН.

“Союзники допомагають Україні реалізувати це право, включно з інструкторами і озброєнням для українських Збройних сил, спеціальними знаннями з кібербезпеки і розвідувальними даними, а також зі значною фінансовою підтримкою”, – сказав Столтенберг.

Також міністри оборони країн НАТО обговорили звернення Державної думи РФ президента Володимира Путіна щодо визнання неконтрольованих урядом України окремих районів Донецької і Луганської областей як “незалежних” утворень.

“Усі погодились, що це буде подальше кричуще порушення територіальної цілісності і суверенітету України, а також Мінських домовленостей, що підриває зусилля з пошуку політичного рішення у “нормандському форматі””, – сказав Столтенберг.

Також міністри оборони країн-членів Альянсу підтвердили, що двері НАТО залишаються відкритими.

“Ухвалення будь-якого рішення про членство в НАТО залежатиме від країн-членів НАТО і країн-аспірантів і нікого іншого”, – додав він.

Столтенберг нагадав, що право кожної держави обирати власний шлях є абсолютним і фундаментальним для європейської і трансатлантичної безпеки.

“І його треба поважати”, – додав він.

“Країни-члени знову заявили про непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і Грузії”, – зазначив він.

За його словами, НАТО не може погодитися до повернення в епоху сфер впливу.

Генеральний секретар зазначив, що рішення Бухарестського саміту від 2008 року про те, що у майбутньому Україна і Грузія стануть членами НАТО, залишається чинними.

“Увага зараз зосереджується на реформах, щоб допомогти Україні та Грузії модернізувати їхні оборонні і безпекові інституції, і ми продовжуємо зосереджуватися на цьому”, – зазначив він.

Будьте постійно у курсі подій – підписуйтесь на канал «Новини України 24» у Google новини.


ВІД MY.UA


Від Luckyads


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях