В Україні змінили правила індексації пенсій – Новини України 24

В Україні змінили правила індексації пенсій

Влада України на законодавчому рівні змінили правила індексації пенсій. З 1 жовтня 2021 року всі доплати до пенсій будуть нараховуватися відповідно до нового закону.

У жовтні поточного року надбавку до пенсій отримають громадяни у віці 75-80 років. Але за умови, що у них є стаж 20 років для жінок і 25 – для чоловіків. В цьому випадку, пенсії даної категорії пенсіонерів складуть мінімум 2500 гривень.

Що стосується індексації пенсій, то з 1 жовтня 2021 року підвищення виплат очікувати не варто. Згідно з новим законом, за який депутати Верховної Ради проголосували в першому читанні, індексація пенсій буде здійснюватися тільки 1 березня. Не варто розраховувати на перерахунок пенсій з 1 жовтня і працюючим пенсіонерам. У законі зазначено, що такий перерахунок проводиться один раз на рік, в поточному році він здійснювався в червні.

В Україні змінили правила індексації пенсій

Розмір мінімальної пенсії з 1 жовтня 2021 року також ще залишиться колишнім – 1 854 гривні. Підвищення мінімальних пенсій заплановано на 1 грудня поточного року, тоді ж будуть нараховані доплати за понаднормовий стаж.

Будьте постійно у курсі подій – підписуйтесь на канал «Новини України 24» у Google новини.


ВІД MY.UA


Від Luckyads


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях