Названі професії, для яких запровадять “бонусну“ семиденну відпустку – Новини України 24

Названі професії, для яких запровадять “бонусну“ семиденну відпустку

В Україні пропонують запровадити додаткову “бонусну” відпустку для цілого ряду професій. Якщо це рішення буде схвалено, то тисячі працюючих українців зможуть щорічно відпочивати на сім днів більше.

Чергову петицію №41/004028-21 про надання додаткової відпустки для працівників деяких професій в Україні було зареєстровано Євгеном Клочком. Автор пропонує внести зміни до постанови Кабміну “Про затвердження Списків виробництв, робіт, цехів, професій та посад, зайнятість працівників у яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу зі шкідливими та важкими умовами праці та за особливий характер праці”.

Ініціатор петиції зазначає, що багатьом українцям доводиться весь робочий день проводити за комп’ютером, що є небезпечним для їхнього здоров’я. З цієї причини пропонується надати таким працівникам додаткову відпустку.

“У зв’язку із збільшенням роботи в комп’ютерних реєстрах, підготовкою виключно електронних звітів та відмовою роботодавців включати деякі професії на додаткову відпустку до колективних договорів, пропоную повністю переглянути список професій, викладених у постанові КМУ від 17 листопада 1997 р.N129”, – йдеться у тексті.

Названі професії, для яких запровадять “бонусну“ семиденну відпустку

Євген Клочко пропонує виключити із зазначеної постанови застарілі професії, як принтер чи стенографістка, замість них до списку необхідно додати сфери діяльності, працівники якої весь робочий день працюють за комп’ютером, включаючи юристів, бухгалтерів, програмістів тощо.

Якщо петиція про “бонусну” відпустку набере щонайменше 25 тисяч голосів українців, то її розгляне глава держави.

Будьте постійно у курсі подій – підписуйтесь на канал «Новини України 24» у Google новини.


ВІД MY.UA


Від Luckyads


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях