Держкосмос заявив про неготовність українського супутника до виходу на орбіту – Новини України 24

Держкосмос заявив про неготовність українського супутника до виходу на орбіту

У відомстві наголосили на дискредитації космічної галузі офіційними особами

Державне космічне агентство України заявило, що слова міністра Кабінету міністрів Олега Уруського про повну готовність супутника “Січ 2-1” до запуску на орбіту, не відповідають дійсності. Про це повідомила пресслужба відомства у Фейсбук.

Зазначається, що роботи зі створення супутника завершені на 85%, але роботи зі створення центру управління — лише на 45%.

При цьому в Держкосмосі заявили про дискредитацію космічної галузі офіційними особами. “Маніпуляції та некомпетентність офіційних осіб щодо запуску супутника “Січ 2-1″ дискредитує не тільки перших осіб країни, а і космічну галузь загалом. Це ставить під загрозу не тільки завершення робіт по супутнику, а й сіє сумніви в інституціональній спроможності органів влади виконувати покладені на них функції, що однозначно не сприяє міжнародному іміджу України”, – йдеться в повідомленні.

Водночас у відомстві додали, що зроблять все можливе зі свого боку, щоб запуск супутника “Січ 2-1” в рік 30-річчя Незалежності України відбувся.

Нагадаємо, нещодавно Олег Уруський заявив про необхідність прискорення реалізації проєкту щодо виведення українського супутника “Січ 2-30 (2-1)” на орбіту Землі. Він додав, що необхідно здійснити всі заходи, щоб це відбулося до кінця 2021 року.

Пізніше Олег Уруський повідомив, що Україна обрала американську компанію SpaceX, засновником якої є Ілон Маск, для запуску супутника дистанційного зондування землі “Січ 2-30 (2-1)”. За його словами, наразі країна веде технічні переговори з космічною компанією.

Будьте постійно у курсі подій – підписуйтесь на канал «Новини України 24» у Google новини.


ВІД MY.UA


Від Luckyads


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях