В Україні ввели в обіг нову монету з незвичайними зображеннями – Новини України 24

В Україні ввели в обіг нову монету з незвичайними зображеннями

Українців попередили про введення в обіг нової монети номіналом в 5 гривень. На аверсі і реверсі грошового знака зображені тварини, які повернулися в Чорнобильську зону відчуження.

На честь важливого для України і світу природного явища, а саме, появи в Чорнобильській зоні відчуження рідкісних диких коней Пржевальського, Національний банк випустив пам’ятну монету. У прес-службі НБУ уточнили, що новий грошовий знак номіналом в 5 гривень випущений тиражем 40000 штук.

Кінь Пржевальського зображений в кольорі на аверсі монети. Реверс грошового знака прикрашають чорний лелека, зубр, лось, рись і бурий ведмідь. Всі ці тварини вважаються вимираючими видами, тому знаходяться під охороною держави і занесені в Червону книгу України.

В Україні ввели в обіг нову монету з незвичайними зображеннями

Пам’ятна монета, яка отримала назву: “Чорнобиль. Відродження. Кінь Пржевальського”, з’явиться в обігу з 29 липня 2021 року. Відзначимо, що раніше в НБУ розповіли про розробку нових монет, якими замінять існуючі металеві грошові знаки номіналом в 1 і 2 гривні. У Нацбанку вирішили піти назустріч громадянам, які скаржилися на проблеми в розрахунках через те, що людям похилого віку і тим, хто страждає вадами зору, дуже складно відрізняти дані види монет. Як виглядатимуть нові грошові знаки, поки не повідомляється.

Будьте постійно у курсі подій – підписуйтесь на канал «Новини України 24» у Google новини.


ВІД MY.UA


Від Luckyads


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях