Біткоїн відновлюється, однак інвесторам святкувати поки рано – Новини України 24

Біткоїн відновлюється, однак інвесторам святкувати поки рано

Біткоїн відновлюється. Після оглушливого півторамісячного падіння і декількох безуспішних спроб рвонути вгору, головна криптовалюта почала впевнене сходження.

Після нетривалого ранкового спаду до 35 тисяч і навіть трохи нижче біткоїн почав зростати. До вечора неділі, 13 червня, він вже переступив позначку у 39 тисяч і почав підбиратися до 40-тисячного рубежу.

Відновленню біткоїна посприяли позитивні новини, на які крипторинок тут же відреагував підвищенням котирувань, говорить аналітик TeleTrade Сергій Родлер.

Добра для біткоіна звістка прийшла із Сальвадору. Причому, інформація була оголошена на найвищому рівні – президентом країни. Сальвадор офіційно визнав біткоїни платіжним засобом. Тепер у цій країні будуть приймати його в оплату за послуги і товари і навіть брати в якості податків.

Біткоїн відновлюється, однак інвесторам святкувати поки рано

При цьому президент Найіб Букеле заявив, що сальвадорські майнери використовуватимуть енергію з геотермальних джерел – вулканів. Таким чином, майнінг у цій країні обіцяє бути максимально “зеленим”, а отже, має перспективи рости і розвиватися. Ще один факт також зіграв на користь біткоїну. Базельський комітет оприлюднив вимоги до банків, які беруть на зберігання вклади в біткоїнах. У комітеті вважають, що біткоін є вкрай ризикованою валютою, а тому банки повинні закладати в нього дуже високий коефіцієнт ризику – 1250%. Це дозволить вкладникам, які зберігають свої заощадження в цифрових грошах, відчувати себе захищеними.

Фахівці фінансового ринку відзначають, що навіть, незважаючи на високі поправки на ризик, сам факт уваги до біткоїна з боку Базельського комітету говорить про те, що криптовалюта вже має свою нішу на фінансовому ринку.

Про свою підтримку біткоїну заявляють і деякі великі інвестори, які користуються незаперечним авторитетом у діловому світі.

“Наприклад, Майкл Сейлор – глава MicroStrategy, оголосив про збільшення продажу облігацій з $ 400 до 500 млн з метою покупки більшої кількості біткоїнів”, – каже Сергій Родлер.

Однак відкорковувати пляшку з шампанським вкладникам поки рано

Усе ж ринок криптовалют ще остаточно не прийшов до тями. Ті, хто купував біткоїни під час його недавнього зимового стрімкого злету, поки ще у збитку і все ще почуваються обдуреними. Більш ранні інвестори вже своє “відбили” і тепер терпляче чекають нового злету цифрових грошей. Однак, поки новачки нервують, великого ривка вгору не буде, каже експерт. Гроші, навіть якщо вони цифрові, люблять спокій.

Будьте постійно у курсі подій – підписуйтесь на канал «Новини України 24» у Google новини.


ВІД MY.UA


Від Luckyads


ВІД ads2.bid


Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях